Folketinget skal på banen for at forklare den nye persondatalov

Der mangler fortolkninger af de kommende stramme regler for behandling af persondata, efterlyser IT-branchen i Version2.
Foto: PR/Mark Thyrring/IT-Branchen
Foto: PR/Mark Thyrring/IT-Branchen

Folketinget skal på banen for at forklare og fortolke de kommende regler for persondataforordningen, som dansk erhvervsliv skal implementere fra maj næste år.

Det skriver Version2.

Ellers kan omkostningerne blive dobbelt så store som de ellers vil blive, vurderer branchen overfor mediet. Det er signalet fra debatter afholdt på Folkemødet på Bornholm, som fandt sted i sidste uge.

"Vi bliver nødt til at vælge den strammeste tolkning af den nye forordning, for at undgå at virksomhederne om et år står med en bøde på fire procent af deres årsomsætning," sagde Birgitte Hass, direktør for IT-Branchen i en kommentar til sagen.

Udgangspunktet er en forordning på sammenlagt 1.100 sider fra EU, som skal implementeres af blandt andet it-selskaber, der ellers risikerer at få bøder.

Desuden skal det afklares, om private virksomheder kan risikere store bøder, mens offentlige virksomheder klarer frisag, fremgår det.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter