ITWatch

Norge går med på EU-landes gratis roaming på mobilen

Den norske forbrugerminister kalder det en "glad nyhed", at nordmænd også slipper for afgifter i EU.

Selvom Norge ikke er medlem af EU, indfører landet også fri roaming inden for unionen fra 15. juni. Hos Telenor blev det en del af selskabets norske mobilabonnementer sidste år. | Foto: PR/Telenor

Norge indfører fri roaming på mobiltelefoni samtidig med EU. Det bekræfter den norske forbrugerminister. 

"En glad nyhed for de norske forbrugere," siger Solveig Horne. 

Aftalen træder i kraft 15. juni. Samme dag bliver roaming gratis i alle EU-lande. 

Norge er ikke med i EU. Men aftalen medfører, at roaming er afgiftsfri for nordmænd i alle EU-lande - og for EU-borgere i Norge. 

Det nye regler betyder, at teleselskaberne ikke må opkræve betaling for roaming. Eventuelle omkostninger må lægges ind i abonnementerne. 

"Vi lagde dette ind i vores abonnementer sidste år. Kunderne synes, at det er helt fint. De er blevet vant til tilgængelig information overalt, og de er blevet vant til at kunne orientere sig," siger mobilchef Bjørn Ivar Moen hos teleselskabet Telenor.

Telenor har oplevet en stor vækst i brugen af mobildata i udlandet de seneste år. Siden februar sidste år er dette forbrug steget 900 procent hos selskabet.

/ritzau/

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs