ITWatch

It-selskaber står i kø for at kritisere Trumps klima-beslutning

En række af verdens største it- og techselskaber udtrykker deres skuffelse over den amerikanske præsident Donald Trumps beslutning om at trække USA ud af Paris-aftalen.

Donald Trumps beslutning om at trække USA ud fra Paris-aftalen møder kritik fra it-selskaber. | Foto: /ritzau/AP/Andrew Harnik

Microsoft, Amazon, Google, Apple, IBM, Salesforce. Listen er lang, når det kommer til it-selskaber, der begræder præsident Donald Trumps beslutning om at trække USA ud af den internationale FN-klimaaftale.

Det skriver det amerikanske medie Politico.

Beslutningen betyder, at USA som det eneste af de 196 lande, der skrev under i Paris i 2015, dropper klimaaftalen.

Der gik ikke længe fra Donald Trumps offentliggørelse af beslutningen, før de første kritiske røster – og konkrete konsekvenser – viste sig. Tesla- og SpaceX-stifteren Elon Musk skrev på Twitter, at tilbagetrækningen fra Paris-aftalen hverken er god for USA eller resten af verden – og samtidig trækker han sig fra rollen som rådgiver for Det Hvide Hus.

Googles topchef Sundar Pichai tweetede ligeledes sin skuffelse over beslutningen. Det samme gjorde Apples topchef Tim Cook, mens Facebook-stifteren Mark Zuckerberg kaldte det en dårlig beslutning for miljø, økonomien og fremtidige generationer.

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs