ITWatch

Staten har sat 1,1 mia. af til nyt inddrivelsessystem

Skatteministeriet arbejder i øjeblikket på at udvikle et nyt inddrivelsessystem, der - hvis alt går efter planen - kommer til at koste over en milliard kroner.

Foto: Stine Bidstrup

Skat har brug for et nyt digitalt inddrivelsessystem, der kan erstatte det skandalebefængte EFI-system, som blev sløjfet i 2015. Til projektet har Skatteministeriet afsat 1,1 mia. kr., skriver Radio 24syv.

Skatteministeriet oplyser i et skriftligt svar til radiokanalen, at “Finansudvalget i august 2016 tilsluttede sig aktstykke om en totaløkonomisk ramme på 1.145,7 mio. kr. til udviklingen af det nye inddrivelsessystem.”

I marts 2017 var der ansat 93 medarbejdere i Skatteministeriets Implementeringscenter for Inddrivelse (ICI), der er det center, som efter 2015 blev sat til at koordinere udviklingen af et nyt inddrivelsessystem.

Det nye system skal etableres i tre udviklingsfaser - noget, EFI ikke blev. Netcompany vandt i september sidste år udbuddet om at udvikle den første del, som sættes i drift i næste uge.

Mere fra ITWatch

Vækstfondens topchef stopper

Vækstfondens adm. direktør Rolf Kjærgaard har meddelt, at han ønsker at fratræde sin stilling. Det sker i forbindelse med, at Vækstfonden fra nytår bliver en del af den nye Danmarks Eksport- og Investeringsfond. Han har sidste arbejdsdag 10. oktober.

Amerikanske Armis vil være kundernes førstevalg herhjemme

Danske Lars Hermind står i spidsen for amerikanske Armis’ indtog i Nordeuropa. Han forventer at lande en tocifret millionomsætning i 2022, og ambitionerne lyder på en fordobling næste år, hvor medarbejderskaren også skal vokse betragteligt.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs