Dansk Erhverv vil have politikerne til at investere milliarder i digitalisering

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv foreslår, at politikerne etablerer en pulje på 50 mia., der skal sikre, at danske virksomheder er med helt fremme på digitaliseringsbeatet i fremtiden.
Dansk Erhverv med Jens Klarskov i spidsen ønsker, at politikerne etablerer en digitaliseringspulje. | Foto: Stine Bidstrup/Polfoto
Dansk Erhverv med Jens Klarskov i spidsen ønsker, at politikerne etablerer en digitaliseringspulje. | Foto: Stine Bidstrup/Polfoto

Det er dyrt at ride med på digitaliseringsbølgen, som skyller ind over det danske samfund og virksomheder. Derfor vil Dansk Erhverv have politikerne til at investere 50 mia. kr. i en digitaliseringspulje over fem år - i stil med den forhenværende Globaliseringspulje.

Det skriver Berlingske.

"Hvis Danmark skal være et digitalt vindersamfund i fremtiden, skal der først og fremmest gøres noget strukturelt. Vi mener, at politikerne skal etablere en digitaliseringspulje, der svarer til den gamle globaliseringspulje," siger Jens Klarskov, administrerende direktør i Dansk Erhverv, til Berlingske.

Pengene – 10 mia. om året over en fem-årig periode – skal bl.a. gå til at styrke det digitale fokus i uddannelsessystemet, den digitale eksport og muligheden for at tiltrække digitale talenter fra udlandet.

Regeringen præsenterer en digital vækststrategi til efteråret, men erhvervsminister Brian Mikkelsen fastslår overfor Berlingske, at virksomhederne kommer til at kigge langt efter et beløb på 50 mia. kr., medmindre de selv spæder til.

EU-indgreb kan udløse mobilselskaber uden udlandstelefoni 

Dansk Erhverv: Telesektoren straffes for at udvikle landets infrastruktur 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også