ITWatch

It-Branchen: Danske it-selskaber skal rette blikket mod udlandet

Selvom vi i Danmark har fostret en lang række succesfulde it-virksomheder, lykkes vi sjældent med at gøre disse virksomheder til toneangivende spillere på verdensplan, lyder det fra brancheorganisationen IT-Branchen.

Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen, siger, at vi i Danmark skal blive bedre til at skabe digitale flagskibe, som opnår eksportsucces. | Foto: PR/Mark Thyrring/IT-Branchen

It-sektoren herhjemme formår i ringere grad end resten af erhvervslivet at udnytte mulighederne i eksporten til udlandet og internationaliseringen. Det skriver brancheorganisationen IT-Branchen på deres hjemmeside og opfordrer virksomhederne til at tænke globalt fra starten.

"Når så stor en del af vores branche ikke ser andre lande som vækstpotentialer, er der grund til bekymring. Vi bliver nødt til at få flere virksomheder til at være Born Global fra start, hvis vi ikke skal gå glip af arbejdspladser og vækst. Vi skal genopfinde den danske eksportmodel og for alvor begynde at eksportere teknologiske løsninger," siger Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen med henvisning til organisationens opgørelse it-barometeret for 2017.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs