ITWatch

Tænketank afviser Vestager: Unødvendigt at granske data i konkurrencesager

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, tager fejl, når hun siger, at konkurrencemyndighederne skal tage højde for virksomheders datahåndtering, når de vurderer en fusion eller et opkøb. Det mener it-tænketanken Information Technology & Innovation Foundation.

Foto: /ritzau/AP/Virginia Mayo

BRUXELLES: I takt med at virksomheder i højere og højere grad håndterer data, er emnet også blevet interessant for konkurrencemyndighederne. EU's øverste ansvarlige for konkurrencereglerne, konkurrencekommissær Margrethe Vestager, har blandt andet sagt, at det er værd at overveje, om virksomheders håndtering af data og adgang til data skal spille ind på vurderingen af, om fusioner og opkøb lever op til konkurrencereglerne.

Derfor har tænketanken Information Technology & Innovation Foundation udgivet en rapport, hvor den argumenterer for det stik modsatte. Nemlig at det er irrelevant at kigge på data i forhold til konkurrencelovgivningen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs