Trods minimumsskat betaler flere tech-selskaber mindre

Globale - særligt amerikanske - selskaber betaler mindre i skat, selvom der er indført minimumsskat i 140 lande i 2021. Analyse viser, at virksomheder bliver bedre til at finde smuthuller i loven.
Nvidia har en relativt lav skatteprocent viser analyse fra esg-virksomheden Engagement International. | Foto: Nvidia/Reuters/Ritzau Scanpix
Nvidia har en relativt lav skatteprocent viser analyse fra esg-virksomheden Engagement International. | Foto: Nvidia/Reuters/Ritzau Scanpix

Multinationale selskaber er blevet bedre til at finde smuthuller i skattelovgivningen og sendte omkring 7000 mia. kr. i skattely i 2022, skriver Børsen på baggrund af en rapport fra den europæiske skattevagthund, EU Tax Observatory.

Fra en mere uafhængig kant i form af esg-virksomheden Engagement International, konkluderes det i en analyse, at der på trods af en minimumsskat på 15 pct. indført i 140 lande i 2021, er selskaber der betaler mindre i skat.

Analysen, der er blevet bestilt af en række danske investorer, viser, at én ud af fire it- og techselskaber betalte i gennemsnit mindre end 15 pct. af deres overskud i skat de seneste tre år, og derfor vil investorerne gå i dialog med virksomheder som Nvidia, der er en af de virksomheder, der ikke betaler så meget i skat.

“Nvidia har en lav skatteprocent, men de har dog en skattepolitik i Storbritannien, som er et lovkrav. Vi har foreslået, at skattepolitikken skal gøres global, og det har Nvidia sagt, at de vil arbejde videre med,” siger Nathalie Rasmussen fra Engagement International.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også