ITWatch

Teknologiaktier i Hongkong i frit fald efter Xi’s jerngreb

Konsolideringen af Xi Jinpings magt i Kina rammer techselskaber, der er noteret på børsen i Hongkong. Udsigten til at den hårde regulatoriske linje fortsætter sender kurserne ned.

Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er decideret blodbad blandt aktierne i Kina og særligt Hongkong mandag, efter at Kinas præsident, Xi Jinping, i weekenden styrkede sit jerngreb om magten i verdens næststørste økonomi.

Nedturen føres an af teknologiaktierne, der får så mange slag, at Hang Seng Tech-indekset, der indeholder de 30 mest værdifulde teknologipapirer, ifølge Bloomberg News bakker med hele 9 pct.

Teknologiaktierne står for skud på grund af Xi Jinpings hårde regulatoriske linje mod sektoren, men også generelt ser det sløjt ud på det kinesiske marked - også på fastlandet.

Hang Seng-hovedindekset i Hongkong falder med 6,5 pct., og CSI 300-indekset falder med 3,0 pct. Shanghai-indekset sætter sig 2,1 pct.

Bekymringerne kommer, efter at det kinesiske kommunistparti nu ser ud til blot at være blevet endnu mere topstyret.

Ikke alene har Xi Jinping sikret sig endnu en embedsperiode - han har også fået ryddet op i partiet ved at skille sig af med premierminister Li Keigang, der har været betragtet som regeringens nummer to.

Et andet centralt medlem af politbureauet - Wang Yang - er røget ud af inderkredsen, og i stedet har Xi Jinping givet centrale poster til støtter af ham og hans politik - blandt andet nultolerancelinjen over for covid-19.

”Jo mere centraliseret magten bliver, jo mere risiko for implementering af overivrig politik baseret på direktiver fra toppen er der,” siger Duncan Wrigley fra Pantheon Macroeconomics til nyhedsbureauet AFP.

”Det skete under nogle af nedlukningerne i andet kvartal,” fortsætter han.

Mangel på mikrochips: Kinas planer for Taiwan puster til den næste store krise for dansk erhvervsliv

iPhone-leverandør forudser fortsat fald i efterspørgsel

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs