ITWatch

Facebook anklages af endnu en eksansat for at lade skadeligt indhold stå

En tidligere ansat i Facebook har indgivet en klage over selskabets ageren til det amerikanske finanstilsyn. Facebook skulle ifølge klagen rutinemæssigt have undladet at bekæmpe misinformation og andet skadeligt indhold

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Endnu en tidligere Facebook-medarbejder anklager det sociale medie for at prioritere økonomisk overskud over at få stoppet problematisk indhold på platformen.

Det sker i en klage indgivet til det amerikanske finanstilsyn ifølge mediet Washington Post.

Den unavngivne tidligere medarbejder anklager Facebook for rutinemæssigt at undlade at bekæmpe misinformation og andet skadeligt indhold.

Det er ifølge whistlebloweren sket i frygt for at gøre USA's daværende præsident Donald Trump vred eller for at blokere brugere, der bidrog til profit.

Den tidligere medarbejder anklager også Facebook for at tale alvoren ned omkring Ruslands påståede indblanding i det amerikanske valg i 2016.

"Det vil være overstået hurtigt, og nogle politikere vil blive rigtig sure. Men så går der et par uger, og det er glemt. I mellemtiden laver vi penge og har det godt," havde et medlem af Facebooks kommunikationsafdeling sagt ifølge den tidligere medarbejder.

Facebook har i forvejen stået over for en storm af kritik i løbet af den seneste måned.

Blandt andet har en anden tidligere ansat ved navn Frances Haugen lækket en intern rapport, der viser, at virksomheden kender til skadeligt indhold på platformen.

Den unavngivne whistleblower indgav sin klage, en uge efter at Haugen havde afgivet vidneforklaring ved en høring i USA's Kongres.

Tyske udgivere kræver milliarder i betaling for medieindhold fra Google 

Franske medier lander indholdsaftale med Facebook 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs