ITWatch

Google anker fransk milliardbøde

I juli blev Google idømt en bøde på 500 mio. euro for at ignorere en lov, der har til formål at sikre ordenlig forhold for medier, som Google bringer uddrag af arikler fra. Nu anker de.

Sebastien Missoffe - direktør for Google France | Foto: Francois Mori/AP/Ritzau Scanpix

Google vil i første omgang ikke betale bøden på 500 mio. euro, hvilket svarer til 3,72 mia. kr., som teknologigiganten fik af de franske konkurrencemyndigheder i juli.

"Vi er ikke enige i nogle af de juridiske dele og betragter beløbets størrelse som uforholdsmæssig sammenlignet med de forsøg, vi har gjort for at nå en aftale og for at respektere den nye lov," siger Sebastien Missoffe, direktør for Google France, ifølge Reuters.

Google blev i juli idømt bøden for ikke at lave en fair aftale med udgivere om at bruge deres nyhedsindhold på sin platform.

Google ignorerede en beslutning fra 2020 om at forhandle "i god tro", for at få lov til at vise uddrag af nyhedsmediers artikler på sin nyhedstjeneste, fremgik det.

"Sanktionen på 500 mio. euro tager højde for usædvanlig alvorlighed af de observerede overtrædelser, og at Googles adfærd har ført til yderligere forsinkelse af korrekt anvendelse af loven," sagde Isabelle de Silva, præsident for det franske agentur, da bøden blev givet.

Google stiger 0,3 pct. i formarkedet.

Sydkorea siger stop for betalingsmonopol i app-butikker

Google udskyder genåbing 

Google vil investere 1,2 mia. dollar i digital infrastruktur 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs