ITWatch

Amazon anklages for at overtræde konkurrencereglerne

Anklagen er den sjette mod et større amerikansk tech-selskab i det seneste år fra myndigheder i USA.

Foto: DAVID RYDER/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Amazon anklages af statsadvokaten i Washington for at overtræde konkurrencereglerne og i den forbindelse hæve priserne overfor kunderne

Det skriver Bloomberg News.

Amazons provisioner og politikker over for trejdepartsælgere har ført til kunstigt høje priser og tilladt koncernen at opbygge monopollignende tilstande, lyder det fra statsadvokat Karl Racine.

"Amazon øger sit dominerende styrketag på markedet og reducerer ulovligt mulighederne for at konkurrere om markedsandele for andre platforme," udtaler statsanklageren i en meddelelse.

Hos Amazon skubber man dog tilbage på anklagerne fra myndighederne.

"Statsanklageren i Washington D.C. har forstået det helt præcist omvendt. Sælgerne stiller selv priserne på de produkter, de tilbyder i vores butik," lyder det fra en talsmand fra internetkæmpen, og selskabet mener, at resultatet af en sejt til statsanklageren vil medføre højere priser for forbrugerne.

Anklagen er den sjette mod et større amerikansk teknologiselskab i det seneste år fra myndigheder i USA.

Blandt andet blev Alphabet sidste år sagsøgt for sin dominans på internettet via datterselskabet Google.

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs