ITWatch

Radikale vil have undervisning i teknologiforståelse på finansloven

Teknologiforståelse bør være et obligatorisk fag i folkeskolen, lyder det fra de Radikale, som vil have afsat penge til det på finansloven.

Foto: Jens Dresling

Hvis det står til Radikale Venstre, skal teknologiforståelse være et obligatorisk fag i folkeskolen, skriver mediet Skolemonitor.

Pengene til at indfri det ønske skal afsættes på finansloven, hvis det står til partiet, som vil have 750 mio. kr. afsat over de næste ti år.

Faget bør derudover integreres i alle andre fag i folkeskole, ligesom lærerne bør undervises i det på læreruddannelsen og via efteruddannelse, lyder forslaget.

46 udvalgte skoler har siden foråret været en del af et treårigt forsøg med teknologiforståelse som fag, hvilket regeringen afventer en evaluering af, før den vil tage stilling til, om faget skal være obligatorisk.

Allerede for to år siden foreslog den tidligere undervisningsminister Merete Riisager (LA) at gøre teknologiforståelse til et obligatorisk fag.

SF vil beskytte børn mod afhængighed af spil og sociale medier

Regeringen vil gøre offentlige indkøb til grøn jobmotor 

Mere fra ITWatch

Pleo henter ny salgsdirektør

En ny salgsdirektør er hentet til fintech-virksomheden Pleo som en del af ambitionen at nå en mio. brugere inden for de næste fire år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs