ITWatch

Ministerium om it-beskæringer: Skyldes løbende tilpasninger og udløb af bevillinger

Regeringens finanslovsudspil rummer en række besparelser på it-området. Det skyldes løbende tilpasninger, omprioriteringer og bevillinger, som løber ud, lyder det fra Finansministeriet.

Finansminister Nicolai Wammen (S). Foto: Jens Dresling

Regeringens udspil til dette års finanslov rummer en række besparelser på it-området, og det er udtryk for løbende tilpasninger og omprioriteringer, fastslår Finansministeriet overfor Computerworld.

Udspillet lægger bl.a. op til at skrotte bredbåndspuljen og beskæringer i bevillingerne til Statens IT og Datatilsynet – for sidstnævntes vedkommende skal det ses i lyset af en driftsbevilling, der løber ud.

"Der foretages på de årlige finanslove løbende tilpasninger og omprioriteringer som følge af blandt andet nye initiativer, bevillingsudløb, samling af statslige opgaver mv. Der kan både være tale om tilførsel af merbevillinger, tilpasninger og udløb af bevillinger. Det gælder også digitaliseringsområdet," lyder det i et skriftligt svar fra Finansministeriet til Computerworld.

Regeringen er blevet kritiseret for manglende fokus på det digitale områder. Kritikken er kommet fra oppositionen såvel som støttepartierne Enhedslisten og De radikale.

"Normalt bliver partierne løbende inddraget, når der sker noget. Jeg har ikke hørt noget i over et år som it-ordfører, og Nicolai Wammen (finansminister, red.) nævner det ikke med et ord," sagde Venstres it-ordfører Christoffer Melson til ITWatch i går.

Støttepartier og Venstre kritiserer regeringen for at nedprioritere digitaliseringsområdet

Politisk uvejr om bredbåndspuljen gentager sig – flertal vil bevare ordning

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger