ITWatch

Vestager: EU skal investere sammen mod Kina

Hvis EU skal have en chance for at kunkurrere med Kina, skal medlemslandene stå sammen, når det gælder udvikling af teknologi, mener Margrethe Vestager.

Foto: Michael Sohn/AFP / POOL

Medlemslande i EU skal i langt højere grad gå sammen om at investere sammen i udviklingen af fremtidens teknologier, hvis EU skal konkurrere med Kina.

Det mener EU's konkurrencekommissær og næstformand, Margrethe Vestager, skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Konkurrencekommissæren er i gang med at gøre op med den måde, hvorpå EU-landene hidtil har samarbejdet og anvendt sine forskningsmidler.

"Vi er et sted, hvor vi skal træffe nogle valg. Ellers kommer vi til at sælge ud af vores evne til at bestemme selv. Det er også nogle valg, der gør, at der er nogle ting, vi skal investere i på en anden måde, end vi har gjort før," siger Margrethe Vestager ifølge avisen.

Kina har siden 2015 haft en nationalplan om at kanalisere store summer penge ind i ti kerneindustrier – blandt andet robot- og energiteknologi samt højteknologisk transport.

Det kan EU også, mener Margrethe Vestager. Det kræver midlertidig, at det bliver finansieret i fællesskab, hvis der skal nås samme volumen som i Kina, forklarer hun yderligere.

I EU er beslutningstagerne i gang med at lægge en handlingsplan for EU's næste syvårige forskningsbudget på 565 mia. kr.

Programmet skal være langt mere fokuseret, hvis EU skal undgå at falde efter, mener konkurrencekommissæren.

Dansk Industri bakker op om Margrethe Vestagers strategi, men mener ikke, at man bør følge den kinesiske plan til punkt og prikke – blandt andet fordi vores samfundsmodel er markant anderledes, siger erhvervsorganisationen ifølge Jyllands-Posten Erhverv.

Kinesere forsøgte at købe danske robot-guldæg

Kinesere går efter danske teknologivirksomheder 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs