ITWatch

Dansk Erhverv ønsker flere penge til forskning

Forskning skal prioriteres langt højere herhjemme, hvis Danmark skal holdes i gang, lyder det fra Dansk Erhverv, der er på vej med et nyt forskningspolitisk udspil.

Foto: Jonas Olufson

Danmarks investeringer i forskning skal hæves fra 3 til 4 pct. af BNP, mener lobbyorganisationen Dansk Erhverv, der har et nyt forskningspolitisk udspil på vej, som blandt andet skal gøre det udvidede forskningsfradrag permanent, skriver Berlingske.

Konkret ønsker Dansk Erhverv med Brian Mikkelsen i spidsen at skabe en pulje til universiteterne, der vil give dem 50 øre i tilskud for hver krone, som de er i stand til at tiltrække som nye eksterne bevillinger fra EU, private virksomheder eller fonde ud over niveauet fra 2019.

Samtidig vil organisationen styrke samarbejdet mellem universiteter og små- og mellemstore virksomheder gennem et tilskud på en krone for hver krone til virksomheder med færre end 250 ansatte, mens det udvidede forskningsfradrag på 130 pct. skal gøres permanent – og uden loft.

"Vi skal have flere SMV'er på banen i forhold til forskning, og i dag er det sådan, at universiteter taber penge på at tage imod private penge til ellers god og nyttig forskning. Det skal der laves om på. Hvad forskningsfradraget an går, så handler det om, at vi skal derhen, hvor de andre europæiske lande også er," siger Brian Mikkelsen til Berlingske.

Brancheorganisationer jubler over rekordoptag på it-uddannelser: "Gør større optag permanent"

Regeringen: Man skal ansøge digitalt for at få feriepenge

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger