ITWatch

Regeringen forbereder nye lovkrav til sociale medier

Til efteråret vil regeringen fremlægge ny lovgivning, der forpligter sociale medier til at fjerne ulovligt indhold.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Nye krav til sociale medieplatforme om at fjerne ulovligt materiale er på vej til efteråret. Det siger Socialdemokratiets retsordfører, Jeppe Bruus, til DR.

Udmeldingen kommer i kølvandet på, at Dansk Folkeparti, SF og Radikale Venstre har meldt sig klar til at forpligte sociale medier til at fjerne seksuelle overgrebsbilleder af børn inden for 24 timer efter, medieplatformene er blevet opmærksomme på materialet.

"Det er et godt forslag, og det ligger allerede i rammerne af det, vi kigger på. Vi skal gøre noget ved det ulovlige materiale, der flyder rundt, og her er der tale om vold og overgreb mod børn, som er fuldstændig forargeligt og forkasteligt, og som selvfølgelig skal fjernes hurtigt," siger Jeppe Bruus til DR.

Partiernes forslag om en lovændring henter inspiration fra Tyskland, som i 2017 vedtog en lov, der muliggør bødestraffe på op til 370 mio. kr. til sociale medier, som fjerner krænkende indhold inden for 24 timer.

Hvorvidt 24 timers-reglen også skal gøre sig gældende i Danmark er ifølge Jeppe Bruus endnu ikke afgjort, siger han til DR.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch.)

Tysk domstol forbyder Facebook at indsamle data uden tilladelse

The North Face dropper Facebook-reklamer hele juli

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger