ITWatch

Techselskaber går i rette med Trump om suspenderede arbejdstilladelser

Alphabet og Apple er blandt de selskaber, som kritiserer Trumps beslutning om at stoppe udstedelsen af blandt andet tech-visa.

Foto: Josh Edelson/AFP/Ritzau Scanpix

En række af verdens største teknologiselskaber kritiserer nu offentligt den amerikanske præsident, Donald Trump, for hans beslutning om at suspenderer arbejdstilladelserne til en række udenlandske arbejdere.

Det skriver Reuters.

Donald Trump vil fra onsdag suspendere muligheden for at få tilladelse til at arbejde midlertidigt i USA indtil slutningen af året. Ifølge Trump sker det for at øge jobmulighederne for amerikanske statsborgere.

Men det har fået en række virksomheder og topchefer til tasterne på Twitter, hvor de langer ud efter præsidentens beslutning.

"Immigration har bidraget utroligt meget til USA's økonomiske succes, gjort landet til en leder indenfor teknologi og har gjort Google til det, det er i dag. Skuffet over dagens melding - vi vil fortsætte med at stå side om side med immigranter og arbejde på at udvide muligheden for alle," skriver Sundar Pichai, administrerende direktør for Alphabet, Googles moderselskab, på Twitter.

"Jeg er dybt skuffet over denne udmelding," skriver Apples topchef, Tim Cook, blandt andet på Twitter.

Også Amazon, Facebook, Tesla og Microsoft er blandt de selskaber, hvis topchefer er gået til tasterne. Det hører sammen med, at mange af den type arbejdstilladelser, der bliver suspenderet, er dem, som bliver brugt at de store teknologivirksomheder til at hyre kvalificeret arbejdskraft.

Virksomhederne vil dermed få sværere ved at rekruttere nye medarbejdere indtil næste år.

/ritzau/FINANS

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs