ITWatch

Grønt lys til britisk telefusion kan få konsekvenser for det danske marked

EU-domstol har underkendt EU-kommissionens blokering af en telefusion på det britiske marked. Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser, og teleanalytiker forventer, at det kan vække en fusion mellem Telia og Telenor til live herhjemme.

Teleanalytiker John Strand kalder rettens afgørelse for pinlig læsning for Margrethe Vestager og EU-Kommissionen. Foto: Finn Frandsen

Med konkurrencekommissær Margrethe Vestager i spidsen blokerede EU-Kommissionen i 2016 en fusion mellem 3 og Telefónica-ejede O2 i Storbritannien, men den afgørelse har EU-retten, der er et organ under EU-Domstolen, nu underkendt, skriver Berlingske.

Det kan få vidtrækkende konsekvenser, vurderer teleanalytiker John Strand, som kalder dommen for pinlig læsning og en syngende lussing til Margrethe Vestager og EU-Kommissionen.

"Den siger direkte, at der ikke er dokumentation for Margrethe Vestagers påstande om, at en fusion mellem de to selskaber vil give stigende priser, skade investeringerne og minimere konkurrencen. Der står reelt i dommen, at EU's konkurrencemyndigheder ikke har forståelse for, hvordan konkurrencen foregår i televerdenen," siger John Strand, direktør i Strand Consult, til Berlingske.

Han peger på, at sagen er parallel med Telia og Telenors ambitioner om at fusionere deres danske forretninger og forventer nu, at der vil komme flere fusioner på de europæiske markeder. Det var teleselskabet 3, som i sin tid klagede over afvisningen fra EU-Kommissionen, og parterne i sagen har nu lidt over to måneder til at indbringe den for EU-Domstolen.

Telia henter ny salgsdirektør hos konkurrent

Telenor indgår aftale med energiselskab om adgang til fibernet

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger