ITWatch

USA sortlister flere kinesiske it-selskaber

De amerikanske myndigheder udvider listen over selskaber i Kina, som USA begrænser samhandlen med. Det gælder blandt andet it-selskaber, som er specialiseret inden for kunstig intelligens og cybersikkerhed.

Mark Schiefelbein/AP/Ritzau Scanpix
Kinesisk Qihoo 360 med stifter Zhou Hongyi i spidsen er blandt selskaberne, der er blevet sortlistet af det amerikanske handelsministerium. Foto: Mark Schiefelbein/AP/Ritzau Scanpix

Med tilføjelsen af yderligere 33 virksomheder har USA strammet handelssanktionerne mod kinesiske virksomheder, skriver Version2 med henvisning til Reuters.

Det er seneste skridt i den eskalerende handelskrig mellem de to nationer, og det betyder, at amerikanske selskaber får begrænset mulighederne for at handle med de pågældende virksomheder i Kina, som blandt andet omfatter AI-leverandøren Netposa og cybersikkerhedsselskabet Qihoo 360.

Blandt dem, som er blevet føjet til listen, er ifølge det amerikanske handelsministerium blandt andet en række selskaber, der står bag overtrædelser af menneskerettighederne, tvangsarbejde og overvågningsteknologi.

Huawei skal ud af Storbritanniens 5G-netværk

Minister vil inddrage regulering af sociale medier i kommende forhandlinger

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger