ITWatch

Skatteminister vil have nyt tilsyn med it-projekter på skatteområdet

Skatteminister Morten Bødskov (S) ønsker at skabe et nyt uafhængigt tilsyn, der skal se store it-projekter i skattevæsenet efter i sømmene. Overflødigt og bureaukratisk, lyder kritik.

Foto: Jens Dresling

Problemfyldte it-projekter er ikke nogen ukendt størrelse, når det kommer til skattevæsenet. Derfor ønsker skatteminister Morten Bødskov at oprette et nyt uafhængigt tilsyn, som skal skærpe kontrollen med it-projekter på skatteområdet.

Det skriver Berlingske.

"Der er behov for et sporskifte i styringen af de her meget store it-projekter på skattevæsenets område. Det handler om at give politikerne et bedre beslutningsgrundlag og sikre et stærkere tilsyn og en stærkere kontrol med it-projekterne – både i deres tilblivelse, men også i implementeringen af dem," siger Morten Bødskov til Berlingske.

Efter planen skal det nye it-tilsyn på skatteområdet være en tilføjelse oveni instanser som Statens IT-råd, Rigsrevisionen og Statsrevisorerne, som også holder opsyn med statslige it-projekter.

Derfor er det nye tiltag både overflødigt og bureaukratisk, lyder det fra tidligere Danica-direktør Erik Bonnerup i Berlingske. Han har blandt andet været formand for adskillige udvalg og kommissioner, der har haft til formål at reformere it og strukturer i det offentlige.

Enhedslisten: Stop salg af infrastruktur og lav en indliciteringsmodel 

Domstolsstyrelsen åbner udbud for ny videokonferenceløsning 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs