ITWatch

Skatteminister vil have nyt tilsyn med it-projekter på skatteområdet

Skatteminister Morten Bødskov (S) ønsker at skabe et nyt uafhængigt tilsyn, der skal se store it-projekter i skattevæsenet efter i sømmene. Overflødigt og bureaukratisk, lyder kritik.

Foto: Jens Dresling

Problemfyldte it-projekter er ikke nogen ukendt størrelse, når det kommer til skattevæsenet. Derfor ønsker skatteminister Morten Bødskov at oprette et nyt uafhængigt tilsyn, som skal skærpe kontrollen med it-projekter på skatteområdet.

Det skriver Berlingske.

"Der er behov for et sporskifte i styringen af de her meget store it-projekter på skattevæsenets område. Det handler om at give politikerne et bedre beslutningsgrundlag og sikre et stærkere tilsyn og en stærkere kontrol med it-projekterne – både i deres tilblivelse, men også i implementeringen af dem," siger Morten Bødskov til Berlingske.

Efter planen skal det nye it-tilsyn på skatteområdet være en tilføjelse oveni instanser som Statens IT-råd, Rigsrevisionen og Statsrevisorerne, som også holder opsyn med statslige it-projekter.

Derfor er det nye tiltag både overflødigt og bureaukratisk, lyder det fra tidligere Danica-direktør Erik Bonnerup i Berlingske. Han har blandt andet været formand for adskillige udvalg og kommissioner, der har haft til formål at reformere it og strukturer i det offentlige.

Enhedslisten: Stop salg af infrastruktur og lav en indliciteringsmodel

Domstolsstyrelsen åbner udbud for ny videokonferenceløsning

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger