ITWatch

Erhvervsministeren går ind i gebyrsag mellem Nets og NGO'er

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) ser alvorligt på, at Nets tager gebyr for donationer til velgørende formål, skriver DR. Hos Nets afviser man kritikken.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) vil nu se på de gebyrer forbrugere betaler, når danske NGO'er bliver støttet gennem Nets' betalingsservice. Af samme årsag kalder ministeren til møde i næste uge for at for at drøfte muligheden for at finde en løsning.

Det skriver DR. Som det er nu, kræver Nets 4,32 kr. i gebyr, hver gang et beløb bliver doneret via betalingsservice.

"Jeg synes, det er vigtigt, at vi som danskere trygt kan støtte gode formål, uden at så stor en del af det skal gå til urimeligt høje gebyrer," siger Simon Kollerup, der kalder sagen "temmelig alvorlig" overfor DR.

Mødeindkaldelsen sker efter, Red Barnet, Unicef Danmark, Børns Vilkår og Mødrehjælpen er gået sammen og har skrevet et brev til ministeren i håb om politisk opbakning.

Hos Nets afviser man kritikken overfor DR. Søren Winge, pressechef i Nets, henviser til, at virksomheden har forpligtet sig til at kompensere NGO'erne på grund af gebyrerne, der alene i 2019 vil koste organisationerne 9 mio. kr.

"Vi har sagt, at vi vil give størstedelen af vores fortjeneste, hvilket samlet set vil betyde 6 mio. kr. i besparelser på et år for de her medlemmer (de indsamlingsorganisationer, der er medlem af brancheforeningen ISOBRO, red.)," siger han til DR.

Politikere vil se på gebyrloft for Betalingsservice

Nets opretter nyt selskab i forbindelse med milliardhandel

Heftig budkrig om Nets: Ny ejer har jagtet opkøb i årevis

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger