ITWatch

Mærkatsnyd underminerer amerikansk told på kinesiske varer

Kinesiske varer eksporteres til USA via blandt andet Vietnam, så man undgår told, skriver The Wall Street Journal.

Foto: Andy Wong/AP

Varer for milliarder, der er fremstillet i Kina, som skulle belægges med told, bliver det ikke, da varerne eksporteres til USA via andre asiatiske lande – specielt Vietnam.

Det viser handelsdata ifølge The Wall Street Journal.

I årets første fem måneder er antallet af kinesiske eksportvarer som elektronik, computere og maskinudstyr til Vietnam steget sammenlignet med sidste år - ligesom mængden af samme eksportvarer fra Vietnam til USA er steget.

"Forekomsten af handelssvindel gennem misvisende mærkater, der angiver, at varer er producerede i Vietnam, er stigende," siger det vietnamesiske industri- og handelsministerium ifølge The Wall Street Journal.

"Disse svigagtige mærkater påvirker ikke blot produkter og forbrugere – det skader også omdømmet og konkurrenceevnen for varer, der er fremstillet i Vietnam."

Vietnams toldvæsen sagde tidligere på måneden, at det har instrueret sine provinsielle og kommunale afdelinger til at øge inspektions- og godkendelsesprocessen på ophavscertifikater.

Ifølge toldvæsnet har flere unavngivne selskaber importeret kinesiske varer, skiftet til "made in Vietnam"-mærkater og solgt varerne videre til Japan, Europa eller USA.

Amerikanske repræsentanter har øget indsatsen mod selskaber, der gensælger varer med falske mærkater. Emily Zeeberg, der er talskvinde for den amerikanske ambassade i Cambodia, siger til The Wall Street Journal, at det amerikanske ministerium for indenlandsk sikkerhed har efterforsket og idømt en række selskaber bøder for at undgå importafgifter ved at sende deres varer gennem Cambodia.

Medie: Ansatte i Huawei samarbejder med militær om forskning

USA sortlister yderligere fem kinesiske virksomheder og organisationer

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger