ITWatch

Donald Trump lufter mulighed for at "inkludere" Huawei i handelsaftale

Den amerikanske præsidents kan være udtryk for et skift i USA's ellers faste tilgang til den kinesiske telegigant.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Greg Barker

USA's præsident, Donald Trump, siger, at Huawei kan blive "inkluderet" i en handelsaftale med Kina.

Det skriver Financial Times.

Donald Trump talte i Det Hvide Hus torsdag, efter at de amerikanske markeder er faldet oven på spændingerne mellem USA og Kina. Præsidenten fortalte, at han ser en "god mulighed" for, at forhandlingerne med Kina kan komme på ret kurs.

Som resultat af forfejlede forhandlinger mellem USA og Kina valgte Donald Trump tidligere på måneden at lægge importafgifter på flere kinesiske importvarer. I samme ombæring sortlistede præsidenten også Huawei.

En mulig opblødning

Nu åbner Donald Trump op for muligheden for, at Huawei kan blive "inkluderet som en del af en handelsaftale", selv om selskabet ifølge præsidenten "fra et sikkerhedsstandpunkt er meget farligt".

Donald Trump har tidligere luftet muligheden for, at Huawei-problematikken kunne løses med en handelsaftale med Kina. Det går imod nogle amerikanske embedsmænd, der mener, at USA's hårde tilgang til Huawei er et spørgsmål om nationalsikkerhed - ikke handel.

Præsidentens udtalelser giver udtryk for et skift i USA's ellers faste tilgang til den kinesiske telegigant, og det kan øge forhåbningerne om en en hel eller delvist opblødning. En anden mulighed er ifølge Financial Times, at udtalelsen kommer i et forsøg på at berolige investorerne.

/ritzau/FINANS

USA udsætter forbud mod handel med Huawei i 90 dage

Huawei under pres fra flere sider

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger