ITWatch

Venstre vil forlænge og smide flere millioner i bredbåndspuljen

Et nyt forslag fra Venstre vil forlænge levetiden for bredbåndspuljen. Samtidig lægger partiet op til at udvide den med et stort millionbeløb.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Godt to uger inde i den verserende valgkamp lægger Venstre et nyt forslag på bordet, der skal sikre bredbåndspuljen fremadrettet.

Samtidig vil partiet booste initiativet med yderligere millioner. Konkret skal bredbåndspuljen vokse fra 100 til 150 mio. kr.

Det skriver Fyens.dk.

"Der er ikke taget stilling til, hvad der skal ske med bredbåndspuljen fra 2020, men vi mener, at der er behov for at løfte dækningen med yderligere 50 millioner kroner næste år," siger Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) til Fyens.dk.

Den nuværende politiske aftale betyder, at bredbåndspuljen løber frem udgangen af 2019. Ordningen er sat i verden for at sikre bedre adgang til højhastighedsinternet i alle egne af landet.

Oprindelig blev bredbåndspuljen skabt af Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, der afsatte 200 mio. kr. til udbredelse af internetdækning i perioden 2016-2018.

Røde partier splittet om bredbåndspuljens fremtid

Bredbåndspuljen åbner op for ansøgninger 

Mere fra ITWatch

Mærsk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Mærsk har stiftet i samarbejde med IBM. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Redaktør: Lippert rydder ud blandt bløde svenskere

Ledelsesrokaden i Globalconnect er en hård omgang for de svenske topchefer i det nordiske selskab. Den bløde stil passer formentlig ikke ind i det dansk-ledede selskab, vurderer redaktør for svensk telemedie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs