ITWatch

Telegiganters fusion møder modstand: Aktierne står til kursfald

To teleselskabers sammenlægning betyder aktiefald.

Aktierne i de amerikanske teleselskaber Sprint og T-Mobile ser ud til at skulle falde onsdag, efter at der er kommet forlydender om, at det amerikanske justitsministerium vil stille sig i vejen for selskabernes fusion.

Ifølge Reuters er justitsministeriet ikke tilfreds med den plan for fusionen, som Sprint og T-Mobile selv har præsenteret, og det skal have fået ministeriet til at begynde at arbejde på at modsætte sig en endelig fusion mellem selskaberne.

Hvis fusionen mellem Sprint og T-Mobile skulle blive til noget, har de to teleselskaber blandt andet lovet at sænke priserne "væsentligt", skriver Reuters.

En endelig beslutning i forhold til fusionen, der har en værdi af 26 mia. dollar, ventes at blive truffet inden for en måneds tid.

Onsdag før amerikansk børsåbning falder Sprint-aktien 1,6 pct. i det amerikanske formarked, samtidig med at T-Mobile-aktien står til at falde 1,5 pct.

Mandag steg de to teleselskabers aktier oven på opløftende kommentarer fra Ajit Pai, der er chef for Federal Communications Commission (FCC).

"I lyset af de betydelige tiltag, som T-Mobile og Sprint har gjort, vurderer jeg, at denne transaktion er i offentlighedens interesse, og jeg har til hensigt at anbefale mine kollegaer, at FCC godkender den," sagde Ajit Pai ifølge Bloomberg News.

Opbakningen fra Ajit Pai fulgte, efter at Sprint og T-Mobile havde offentliggjort deres plan for, hvordan sammenlægningen kunne skrues sammen.

En del af den plan er frasalg af visse aktiviteter for at opnå konkurrencemyndighedernes velsignelse.

/ritzau/FINANS

Deutsche Telekom opjusterer forventningerne efter vækst i USA

Amerikansk telekoncern opjusterer i bedre kvartalsregnskab end ventet

 

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger