ITWatch

Regeringen sætter nye mål for Teknologipagten

Teknologipagtens indsatser skal have 1 mio. deltagere og engagere 350 virksomheder inden udgangen af 2020, lyder målet nu.

Ritzau Scanpix/Philip Davali
Udover at være direktør i Netcompany er André Rogaczewski også formand for Teknologipagtrådet. Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali

Regeringen øger ambitionerne i forbindelse med initaitivet Teknologipagten, der skal få flere til at at tage en såkaldt STEM-uddannelse eller anvende STEM-kompetencer i deres arbejde.

Betegnelsen STEM dækker over teknologi, ingeniørkundskab, naturvidenskab og matematik.

Nu er målet, at Teknologipagtens indsatser skal have 1 mio. deltagere og engagere 350 virksomheder inden udgangen af 2020.

"Danmark står over for en stor og vigtig opgave med at fremme tekniske og digitale kompetencer i befolkningen. At vi allerede nu kan sætte nye mål, er et synligt bevis på, at virksomheder, uddannelsesinstitutioner, og pagtens øvrige deltagere, virkelig har fundet sammen og inspireret hinanden til indsatser der fremmer STEM-kompetencerne. Det tydeliggør Teknologipagtens eksistensberettigelse, og jeg glæder mig til at sætte endnu mere tryk på kedlerne," siger formand for Teknologipagtrådet, André Rogaczewski i en pressemeddelelse.

Tilgangen til STEM-uddannelserne er fordoblet på ti år

TDC: Positivt med flere ansøgere til it-uddannelser men vi er langt fra i mål

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger