Minister udpeger ny formand og medlemmer til Danmarks Innovationsfond

Danmarks Innovationsfond har fået ny formand og to nye medlemmer af bestyrelsen. Blandt de nye ansigter er en professor ved Datalogisk Institut og forskningschef ved kendt amerikansk universitet.
Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V). | Foto: PR, Dansk Iværksætter Forening
Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V). | Foto: PR, Dansk Iværksætter Forening

Tina Fanø, koncerndirektør i Novozymes, bliver ny formand for Danmarks Innovationsfond. Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V)udpeger også to nye bestyrelsesmedlemmer til fonden, som arbejder med forskning i tech-verdenen.

Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Tommy Ahlers har udnævnt professor ved Datalogisk Institut, Københavns Universitet, Stephen Alstrup, som nyt bestyrelsesmedlem.

"Med udpegningen af professor Stephen Alstrup får bestyrelsen et medlem, som både er aktiv forsker og har solid erfaring fra det private erhvervsliv med opstart og ledelse af egen virksomhed. Stephen Alstrup har dyb indsigt i digital udvikling og transformation og leder til daglig et grundforskningscenter om algoritmeforskning," skriver ministeriet i pressemeddelelsen.

Derudover udpeger ministeren også forskningschef ved Massachusetts Institute of Technology (MIT), Lars Frølund, til bestyrelsen.

"Lars Frølund har dyb viden om forudsætningerne for succesfulde samarbejder mellem universiteter og større virksomheder og det danske forskningssystem," skriver ministeriet i pressemeddelelsen.

Tina Fanø, koncerndirektør i Novozymes bliver ny formand for Danmarks Innovationsfond og afløser Jens Maaløe, adm. direktør for Terma, på posten.

"Jeg glæder mig utroligt meget til at bidrage til dette som formand for bestyrelsen, hvor jeg vil arbejde aktivt for at fastholde og udbygge den unikke rolle, som Innovationsfonden har, når det kommer til at investere i alt fra banebrydende forskningsprojekter, over startups og helt unge iværksættere og til innovative produktionsvirksomheder og erhvervsforskere," udtaler hun i pressemeddelelsen.

Tina Fanø har været 26 år i Novozymes og har meget erfaring med forskning, innovation og bestyrelseserfaring fra højteknologiske virksomheder, skriver ministeriet.

Hotline skal tage toppen af iværksætterpanik efter lukning af innovationsfonde

Innovationsfonden undgår total udflytning og bliver i Hovedstaden 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også