ITWatch

It-giganter vil beskytte folketingsvalg mod russiske hackere

"Vi har et ansvar, der går ud over det at være en kommerciel virksomhed," lyder det fra Microsoft.

Marianne Dahl, administrerende direktør i Microsoft Danmark. | Foto: PR/Microsoft

Truslen fra udenlandske hackere, der forsøger at påvirke valg og demokratiske processer rundt om i verden, er stor.

Sådan lyder det fra Microsoft, der onsdag lancerer et gratis beskyttelsesprogram mod cyberangreb i flere europæiske lande - heriblandt Danmark.

Virksomheden har opsporet tre hackerangreb mod større europæiske politiske organisationer.

"Derfor udvider vi nu programmet til at omfatte Danmark og 11 andre europæiske lande, fordi der i de her lande dels er EU-valg, valg til Folketinget eller nationale parlamenter."

"Vi har konkrete historier om, hvordan hackerangreb har påvirket valg i USA og senest også i UK (Storbritannien red.). Så det er en konkret trussel," siger Marianne Dahl, administrerende direktør i Microsoft Danmark.

Ifølge Microsoft står den russiske hackergruppen Strontium - der også er kendt som Fancy Bear eller ATP28 - bag nogle af angrebene.

Samme gruppe er af Microsoft også afsløret i at stå bag hackerangrebet mod det demokratiske parti og Hillary Clinton under præsidentvalgkampen i USA i 2016.

Også EU, Facebook, Google, Twitter og Mozilla er gået aktivt ind i bekæmpelse af misinformationer online i et nyt initiativ. 

Initiativet er sat i værk i et forsøg på at stoppe spredning af fake news via sociale medier og digitale platforme før valget til Europa-Parlamentet og andre nationale valg i Europa.

Microsofts program, der går under navnet "Defending Democracy", så dagens lys sidste år. Det skete i erkendelse af den stigende cybertrussel mod demokratiske institutioner og valgprocesser i både USA og Europa.

Alle politiske kandidater, partier, tænketanke, ngo’er og øvrige non-profit-organisationer, der arbejder med demokratiudbredelse og valgprocesser, får gennem programmet tilbudt sikkerhedsløsninger, der minimerer risikoen for cyberangreb.

"Lige præcis over for denne kundegruppe synes vi, at vi har et ansvar, der går ud over det at være en kommerciel virksomhed, for at sikre, at alle vores demokratiske processer er beskyttet i sådan en valgsituation, som vi står i nu," siger Marianne Dahl.

/ritzau/

Millioner af svenske patientsamtaler har ligget frit fremme

Britisk parlamentsrapport retter skarp kritik mod Facebook 

Mere fra ITWatch

Mærsk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Mærsk har stiftet i samarbejde med IBM. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Redaktør: Lippert rydder ud blandt bløde svenskere

Ledelsesrokaden i Globalconnect er en hård omgang for de svenske topchefer i det nordiske selskab. Den bløde stil passer formentlig ikke ind i det dansk-ledede selskab, vurderer redaktør for svensk telemedie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs