ITWatch

Facebook og Tyskland vil samarbejde mod valgforstyrrelser

Teknologiselskabet vil samarbejde med det tyske ministerium for informationssikkerhed for at sikre kommende valg mod indblanding fra fremmede magter.

Sheryl Sandberg er driftsdirektør i Facebook. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Joe Luis Magana

Facebooks driftsdirektør, Sheryl Sandberg, siger, at selskabet vil samarbejde med det tyske ministerium for informationssikkerhed i en bredere indsats mod valgindblanding i både Tyskland og hele Europa frem mod forårets EU-parlamentsvalg.

Det skriver The Wall Street Journal.

Indsatsen bygger videre på tidligere samarbejder mellem det sociale netværk og regeringen under forbundsvalget i Tyskland i 2017 og er en del af Facebooks samlede strategi om at styrke sin platform mod indblanding.

Hvor Facebook i 2016 fokuserede på at undgå hacker-angreb, har selskabet altså siden ændret sin strategi.

"Det, vi ikke forstod dengang, var, at der eksisterede en ny og mere lumsk trussel; i stedet for at stjæle persondata forsøgte stater at plante misinformation og splid i vores samfund. Nu – da vi er blevet opmærksomme på denne trussel – har vi bygget et stort forsvar mod dette," siger Sheryl Sandberg til The Wall Street Journal.

Samarbejdet mod indgriben i valgperioder på Facebook er et af fem områder, hvor det sociale netværk i øjeblikket arbejder på at forbedre sig.

Selskabet investerer i sikkerhed, forsøger at stoppe falske brugere, øger Facebooks gennemsigtighed og forbedrer brugernes kontrol over deres egen information, skriver avisen.

/ritzau/FINANS

De amerikanske myndigheder overvejer bøde til Facebook 

Facebook lukker hundredvis af sider med tråde til russisk medie 

Mere fra ITWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs