ITWatch

DI: Strategi mod cyberangreb er et nødvendigt første skridt

Hvis cybersikkerheden halter, vil det få enorme konsekvenser for det danske samfund. Derfor er de nye sektorstrategier vigtige, lyder det fra direktør i DI, Lars Frelle-Petersen.

Foto: PR/Dansk Industri/Sif Meincke

Som et af verdens mest digitaliserede samfund er Danmark sårbar, hvis cyberangreb rammer vores centrale sektorer. Derfor er det positivt, at der bliver taget et første vigtigt og nødvendigt skridt frem mod at skabe et bedre forsvar mod cybertrusler.

Sådan lyder udmeldingen fra DI ovenpå regeringens præsentation af sektorstrategier for styrket cybersikkerhed i energi-, tele-, søfart-, finans-, transport- og sundhedssektoren.

"Et samfund uden strøm, uden internetforbindelse eller mulighed for at betale digitalt kan hurtigt blive virkelighed, hvis vi ikke tager cybersikkerhed alvorligt. Det kan både føre til enorme omkostninger og tab af menneskeliv, hvis cybersikkerheden halter i vores samfundskritiske sektorer. Derfor er de nye sektorstrategier vigtige," udtaler direktør i DI, Lars Frelle-Petersen, i en pressemeddelelse.

Strategierne for de enkelte sektorer rummer i alt 68 initiativer, og regeringen har afsat 1,5 mia. kr. til indsatsen.

Hos DI mener man, at det er afgørende, at cybertruslen tackles af både det offentlige og det private i fællesskab.

"Det er vigtigt, at den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed kommer ud og leve i de enkelte sektorer gennem de nye strategier."

"Opbygning af fagligt funderede sikkerhedsfællesskaber i sektorerne bliver nu en vigtig grundsten i et dansk forsvar mod cyberangreb mod samfundsvigtige funktioner," siger Lars Frelle-Petersen.

Sundhedsminister frygter lammende cyberangreb mod hospitaler 

Nyt cyberudspil skal beskytte sygehuse: Handler om liv og død 

Mere fra ITWatch

Stifter sælger livsværk til One.com

Stifter af Simplesite, Morten Elk, har sammen med den øvrige ejerkreds solgt virksomheden, som han har opbygget gennem 20 år. Køber er det kapitalfondsejede svenske One.com.

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs