ITWatch

Styrelse kender fortsat intet til nyt it-system til ejendomsvurderinger

Fra årsskiftet skal et nyt it-system vurdere ejerboliger, men Vurderingsstyrelsen har endnu ikke kendskab til løsningen, skriver Politiken

Foto: Klaus Gottfredsen/Polfoto

Om tre måneder skal et nyt it-system til ejendomsvurderinger tages i brug, men hos den ansvarlige styrelse, Vurderingsstyrelsen, kender man fortsat ikke til løsningen.

Det skriver Politiken.

Den aktuelle status fremgår af et svar fra Vurderingsstyrelsen til en borger, der har spurgt ind til grundlaget for vurderinger i det nye system, der skal træde i kraft 1. januar.

"Vurderingsstyrelsen har ikke modtaget administrationsgrundlag, lovfortolkninger m.m. fra Skatteministeriet, der kan danne grundlag for en ejendomsvurdering ved den ordinære vurdering pr. 1 januar 2019. Vurderingsstyrelsen har ikke kendskab til det nye vurderingssystem (med væsentlige ændringer), som træder i kraft ved den ordinære vurdering pr. 1.januar 2019. Vurderingsstyrelsen har hverken regneark, vejledninger eller andet til vurderingen pr. 1. januar 2019," lyder det i svaret fra Vurderingsstyrelsen til borgeren ifølge Politiken.

Udviklingen af det nye system til vurdering af Danmarks 1,7 mio. ejerboliger koster ifølge et estimat fra 2016 fra Skatteministeriet 840 mio. kr.

Fintechselskaber raser over "absurd" særbeskatning i Danmark 

TDC taber igen sag om trecifret millionbeløb til Skat 

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs