ITWatch

Australien: Fængsel til folk og virksomheder der ikke vil udlevere passwords

Et australsk lovforslag vil stramme loven, så australiere fremover risikerer op til fem års fængsel, hvis de ikke udleverer passwords og pinkoder til deres computere og smartphones. Loven skal gælde også tech-virksomheder.

Foto: /Ritzau Scanpix/Jens Dresling/

Hvis du ikke udleverer dit password til din computer eller smartphone til myndighederne, kan du risikere en bøde på op mod 250.000 kr. eller op til fem års fængsel. Sådan lyder det i et nyt australsk lovforslag, som indenrigsministeren i landet, Peter Dutton, står bag.

Det skriver Daily Mail.

Den nye lov skal også omfatte tech-virksomheder, der risikerer bøder på op mod 46 mio. kr., hvis de ikke hjæper med at bryde krypteringen på en enhed, som myndighederne ønsker at tilgå.

Hvis en medarbejder i tech-virksomheden fortæller, at virksomheden er blevet pålagt at åbne enheden, risikerer medarbejderen derudover også op til fem års fængsel.

Lovforslaget skal sirke, at myndighederne kan tilgå alle de nødvendige informationer i forbindelse med efterforskning af kriminalsager, men forslaget møder massiv kritik, da mange mener, at forslaget bryder med privatlivets fred og gør myndighederne til en overvågningsmagt.

Dreng hacker Apple og snupper 90 gb data

Huawei i britisk søgelys for sikkerhedsrisici 

Mere fra ITWatch

Devoteam-boss udvider sin direktørpost

Devoteams Søren Nielsen overtager posten som øverste chef for selskabets management-forretning efter den nuværende partner stopper. Dermed får han et endnu større ansvarsområde under sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs