ITWatch

Borgmester jubler over it-selskaber: Minder om Silicon Valley

Det vækker tilfredshed hos Ballerups borgmester, at en stribe it-selskaber har slået sig ned i Lautrupparken. "Vi får jo også noget ud af det," siger han til Berlingske.

KMD har hovedsæde i Lautrupparken i Ballerup Kommune. | Foto: Sebastian G. Brandenhoff

Det skaber stor værdi for Ballerup Kommune, at mange it-selskaber har slået sig ned i kommunens ehvervsområde Lautrupparken.

Faktisk kalder borgmester Jesper Würtzen i et interview med Berlingske området for en del af Ballerups dna, og han påpeger, at "Lautrup-området bliver kaldt Silicon Valley" med henvisning til erhvervsklyngen på den amerikanske østkyst, hvor flere store tech-selskaber har hovedsæde.

"Vi får jo også noget ud af det. Vi ligger højt, hvad angår virksomhedsskatter per borger. Man skal forstå hovedstadsområdet som et stort arbejdsmarked. Kommunerne i København har en kæmpe afhængighed af hinanden. De, der bor i Ballerup, er ikke dem, der arbejder i Ballerup. Vi er med til at trække den økonomiske udvikling i Hovedstaden, og det er vi glade for. I Ballerup ser vi os som en del af en stor region. Vi har altid set os som en del af Hovedstaden," siger han til mediet.

Atea, KMD og IBM er blot nogle af de it-selskaber, der har valgt at placere sig i erhvervsområdet nordvest for København.

KMD-formand: Vi kommer til at være en helt anden virksomhed om tre år

Opkøb baner vejen for ekspansion i nye markeder for Konica Minolta 

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs