ITWatch

DI: Bøder til virksomheder stopper udenlandske specialister

Socialdemokratiet åbner for at lempe visse regler om udenlandsk arbejdskraft. Forslaget møder modstand fra DF.

Foto: PR/Dansk Industri

Dansk Folkeparti og erhvervslivet kaster sig ud i en kamp for at lokke Socialdemokratiet i hver sin retning, hvad angår reglerne for udenlandsk arbejdskraft.

Kampen er begyndt, efter at Mattias Tesfaye (S) til ITWatch' søstersite PolicyWatch siger, at han åbner for at se på, om visse regler straffes for hårdt.

Dansk Industri er enig i et specifikt eksempel, som Tesfaye fremfører. Det handler om en straf på to års karantæne fra en såkaldt fast track-ordning i tilfælde af den mindste overtrædelse af reglerne. 

Det hæmmer evnen til at hente specialister til Danmark, mener chef for Global Talent Linda Duncan Wendelboe.

"Vi oplever i stigende grad, at nogle virksomheder helt må opgive at ansætte udenlandske specialister. Det er ganske enkelt for bøvlet. Og risikoen for bøder er alt for stor - selv ved små fodfejl," siger hun.

"En opblødning af reglerne kan betyde, at flere virksomheder kan benytte fast track-ordningen og lettere kan rekruttere de højtkvalificerede medarbejdere, som de har brug for."

DF: Det er nemt at hente udenlandsk arbejdskraft

Modsat vil Dansk Folkeparti ifølge udlændingeordfører Martin Henriksen forsøge at få Socialdemokratiet til at droppe opblødningen.

"Socialdemokratiet skal tilsyneladende mindes om, at de sammen med Dansk Folkeparti har gennemført flere fornuftige stramninger over for udenlandsk arbejdskraft. Det har medvirket til en reduktion i den samlede indvandring til Danmark."

"Det er meget nemt at hente udenlandsk arbejdskraft til landet. Og der er ingen grund til at gøre det nemmere," siger han.

Der kan meget vel ligge et politisk forhandlingsforløb og vente i efteråret. Her ventes regeringen ifølge PolicyWatch at komme med et udspil om erhvervslivets muligheder for international rekruttering.

/ritzau/

S åbner for blødere krav til international rekruttering

Velfærdsstaten får højtuddannede til at fravælge Danmark 

Jarlov: Mere udenlandsk arbejdskraft er en gave for Danmark 

Mere fra ITWatch

It-leverandør kritiserer offentlige indkøb

Det offentlige er for dårlige til at leve op til deres egne intentioner om at foretage grønne indkøb, mener flere virksomheder, der i følge dem selv står klar med produkterne.

Bæredygtighed mangler i offentlige udbud

Der er langt mellem ord, der lægger sig op ad bæredygtighed, i de offentlige udbud, mener en ph.d.-forsker, der i et projekt er ved at under søge de offentlige indkøb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs