Minister ærgrer sig over afvisning af it-studerende

Både IT-Universitetet og DTU har afvist ansøgere, som ønsker at studere på it-uddannelser, samfundet efterspørger. Ærgerligt, lyder det fra uddannelsesminister Tommy Ahlers (V).
Foto: Niels Hougaard/Polfoto
Foto: Niels Hougaard/Polfoto

Med 785 førsteprioritetsansøgninger og blot 382 studiepladser har IT-Universitet måtte skuffet lidt over halvdelen af sine ansøgere.

På Danmarks Tekniske Universitet (DTU) har søgningen mod it-uddannelserne ligeledes resulteret i afvisning af et stort antal ansøgere.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) kalder det overfor DR ærgerligt, at det ikke er muligt at optage flere på vores it-uddannelser, hvor mange især i København må kigge langt efter en studieplads.

"Men hvis man ser bredt ud i landet, er der i år otte it-uddannelser, som har frit optag, fordi de har ledige pladser, siger han og pointerer, at optaget på ikke-dimensionerede it-uddannelser er steget med 6 pct. fra 2017 til 2018," siger Tommy Ahlers (V) til DR.

Afvisning af ansøgerne skaber frustration hos DTU’s dekan Martin Vigild, der har søgt at skabe pladser til flere studerende.

"Vores holdning er, at det er sindssygt at afvise studerende, der har høje gennemsnit, fra uddannelser samfundet har brug for. Derfor har jeg talt med de enkelte studieledere for at finde ud af, hvor mange ekstra vi kan optage. Og det er altså blevet til 102 ekstra pladser," siger Martin Vigild til Berlingske.

Optaget på it-uddannelserne skuffer brancheorganisation 

Hver tredje nye ITU-studerende er kvinde 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også