ITWatch

Flertal vil forske i, om mobilen skader din sundhed

Det skal undersøges nærmere, hvor store udfordringer mobilforbruget skaber for sundheden. Ida Auken fra Radikale Venstre har fået opbakning til et forslag, der skal oprette et videnscenter.

Ida Auken, it-ordfører for Radikale Venstre. | Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Et flertal i Folketinget vil oprette et videnscenter, der skal undersøge sammenhænge mellem vores store digitale forbrug og vores mentale og fysiske sundhed.

Det skriver Politiken tirsdag.

"Vi skal have et overblik over bagsiden af den store digitalisering, vi oplever i øjeblikket, så vi sikrer, at den ikke har store omkostninger for vores helbred," siger Ida Auken, der som it-ordfører for Radikale Venstre står bag forslaget.

Konkret vil partiet afsætte 10 millioner kroner fra satspuljemidlerne, der skal fordeles i efteråret, til oprettelsen af et Center for Digital Sundhed. Videnscentret skal klæde politikere på til at lovgive og forældre til at opdrage. Ideen får støtte af DF, Venstre og Socialdemokratiet.

"Netflix mener, at deres største konkurrent er søvn, så de har en udpræget interesse i, at vi ikke sover. Facebook smider milliarder efter at gøre os mere og mere afhængige af deres services. Vi sidder over for nogle teknologigiganter, som poster rigtig mange penge i, at vi hele tiden skal tage vores telefon op og føle, at der er et eller andet, vi bør tjekke. Derfor skal vi styrke hele vores digitale immunforsvar som samfund og sørge for, at det her sker på en god og sund måde, og at vi ikke betaler en for høj pris med vores sundhed," siger Ida Auken.

Hjerneforsker Albert Gjedde, der er professor i translationel neurobiologi ved Syddansk Universitet, kalder et videnscenter for 'en glimrende idé'.

"Den måde, biologiske væsner omgås hinanden på, er ved at blive fundamentalt ændret. Og det kan godt være, at det også har nogle meget fundamentale konsekvenser for den måde, vi eksisterer på," siger han til Politiken.

Tophistorie fra Politiken distribueret af Ritzau.

Direktør: Med Nemid-app er der en tidssvarende løsning

Apple og Google presser Danmarks grønne omstilling

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs