ITWatch

Carl Freer taber injuriesag i kølvandet på IT Factory-program

Svenske Carl Freer, chefen for Stein Baggers svindeldømte kompagnon Martin Ljungman, har tabt den injuriesag, han i sin tid anlagde mod folkene bag den tre år gamle tv-serie "Find Stein Baggers penge", som kørte på DR3.

Carl Freer har tabt den injuriesag, som han anlagde mod folkene bag tv-serien "Find Stein Baggers penge". | Foto: Lars Krabbe

Det blev til et retsligt nederlag for svenske Carl Freer fra selskabet Medie Power i injuriesagen mod folkene bag tv-serien "Find Stein Baggers penge".

Det skriver Børsen.

Freer har aldrig selv været sigtet eller tiltalt for at have modtaget penge i forbindelse med Baggers svindel, men hans selskab Media Power, som Freer drev med Stein Baggers makker Martin Ljungman, fik som led i IT Factory-skandalen tilført mere end 50 mio. kr. fra svindelnummeret.

Freer anlagde sagen, fordi han mente serien indeholdt forkerte udtalelser, som kunne nedsætte hans agtelse i offentligheden. Retten har dog vurderet, at selvom serien ganske rigtigt indeholder sådanne udsagn, så var de både baseret på fakta og var allerede blevet bragt i andre medier forud for serien.

"Det er dejligt, at den her sag nu har fundet en ende, hvor vi har fået rettens ord for, at Carl Freer er bundet op på IT Factory-skandalen som modtager af en del af de penge som Kammeradvokaten har slået fast, fortsat mangler at blive redegjort for," siger Christian Muff, redaktør hos produktionsselskabet Monday Productions, til Børsen.

Medie: Stein Bagger-penge er endt i Singapore 

Formuer flød fra konto 2840, da Atea-direktører og offentlige chefer slog sig løs 

Atea forventer faldende ebitda-resultat resten af året 

Printermarked under pres udløser konsulentdrømme 

 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs