ITWatch

Visma om topchef-exit: Mismatch i syn på ledelse

Torben Ryttersgaard blev fyret som adm. direktør i Visma Consulting, fordi der "var et mismatch" i opfattelsen af, hvordan virksomheden skal ledes, forklarer Visma-chef.

Torben Ryttersgaard er færdig som adm. direktør i Visma Consulting. | Foto: PR

Vismas danske konsulentforretning, Visma Consulting, skal have ny adm. direktør.

Torben Ryttersgaard er blevet afskediget fra posten, fordi der var uenighed om ledelsen af selskabet.

Sådan lyder begrundelsen fra den konstituerede mand på posten, Carsten Boje Møller, i et skriftligt svar til ITWatch.

"Vi er blevet enige om at ophøre samarbejdet, da der var et mismatch i vores opfattelse af, hvordan virksomhedens kultur skal ledes."

Carsten Boje Møller har tidligere bestredet posten, som han overlod til Torben Ryttersgaard sidste år for at blive divisionsdirektør for Visma Custom Solutions.

"Der har under Torbens ledelse været gode forretningsmæssige resultater, og det bliver nu min opgave at videreføre den strategi, vi lagde sidste år, som har vist sig at være resultatgivende," fortsætter han.

ITWatch ville gerne have gennemført et mundtligt interview, men Carsten Boje Møller er bortrejst. Overfor Computerworld har han dog været mere klar i mælet:

"Vi følte, at den virksomhedskultur, vi ønsker i Visma, godt kunne være lidt i fare, når der ikke er et godt match. De forretningsmæssige resultater har været gode, men det handler om, hvilken virksomhedskultur vi vil skabe og bevare i Visma. Der gjorde udfaldet," sagde han og fremhævede, at samarbejdet mellem medarbejdere og ledelse "clashede lidt."

Overfor ITWatch påpeger Carsten Boje Møller, at han efter sommer begynder at finde en ny direktør.

"Jeg har stor tiltro til, at vi inden for overskuelig tid har fundet den rette til jobbet, som kan sikre den fortsatte vækst samt udvikling af virksomheden," forklarer han.

Fra synlig til fyret direktør 

Visma Consulting afskediger topchef 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs