ITWatch

Erhvervsminister Brian Mikkelsen skifter til toppost i Dansk Erhverv

Dansk Erhverv får ny direktør. Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) starter i stillingen, oplyser han på Twitter. Tidligere i dag meldte han afbud til et 5G-arrangement hos TDC. (Opdateret).

Foto: Jan Bjarke Mindegaard

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) stopper på posten for at blive adm. direktør i Dansk Erhverv.

Det oplyser han på Twitter.

"Jobnyt! Jeg er både stolt, bevæget og begejstret på en og samme tid. Jeg bliver ny adm dir i Dansk Erhverv. Efter 24 år i politik begynder et nyt kapitel, hvor jeg skal stå i spidsen for Danmarks førende erhvervsorganisation. Jeg er fuld af energi og super kampklar," skriver han på Twitter.

Brian Mikkelsen skulle tidligere i dag have været til stede ved et 5G-arrangement hos TDC, men meldte pludselig afbud en time inden, han skulle have holdt sit oplæg.

I en pressemeddelelse lyder det fra den kommende topchef i Dansk Erhverv:

"Efter mange spændende og interessante år i politik er tiden inde til at prøve kræfter med nye udfordringer. Jeg kender jo Dansk Erhverv rigtig godt, ikke mindst formandskabet, forretningsudvalget og bestyrelsen og de virksomheder, de repræsenterer i Dansk Erhvervs folkevalgte organer," siger Brian Mikkelsen.

"Jeg glæder mig til, sammen med Dansk Erhvervs dygtige kolleger, lige fra yngste elev til direktionen, at arbejde som et team på den fælles rejse med at udvikle og styrke Dansk Erhverv, både på medlemsbetjeningssiden, på interessevaretagelsessiden og på medlemsakkvisitionssiden. Dansk Erhverv har alle forudsætninger for at blive en endnu større succes. Jeg er helt klar og fuld af energi."

Løkke ser frem til samarbejde

Brian Mikkelsen har været en meget synlig minister for it-branchen og var senest til stede, da Netcompany blev børsnoteret. Tidligere har han også været med til at åbne et datacenter hos NNIT.

Som følge af den nye stilling har Brian Mikkelsen meddelt statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at han ønsker at udtræde af regeringen og Folketinget. Lars Løkke vil derfor i morgen gå til Dronningen med en ny regerings sammensætning.

"Brian Mikkelsen har igennem mange år været en dygtig og engageret minister. Han brænder for at gøre en forskel – og har gjort det både som kultur-, justits-, økonomi- og erhvervsminister igennem en lang årrække."

"Personligt har jeg sat overordentligt stor pris på mit tætte, tillidsfulde og konstruktive samarbejde med Brian. Jeg vil gerne ønske ham stort tillykke med de nye udfordringer og ser frem til samarbejdet i hans nye kapacitet," lyder det fra Lars Løkke Rasmussen i en skriftlig udtalelse på statsministeriets hjemmeside.

Erhvervsministeren vil flytte uddannelsespenge til it-uddannelser 

Regeringen laver blockchain-partnerskab med 22 EU-lande 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs