ITWatch

Regeringen nedsætter råd i forbindelse med teknologipagt

Netcompany-bossen André Rogaczewski skal sidde for bordenden i et råd, som er blevet nedsat af regeringen i forbindelse med Teknologipagten. Råddet består samlet af 13 medlemmer.

Foto: PR/Netcompany

Regeringen har udpeget 13 medlemmer til et råd, der skal sikre, at man kommer i mål med ambitionerne i Teknologipagten om at få flere til at læse STEM-uddannelser.

Netcompanys adm. direktør André Rogaczewski er udpeget som formand.

"Danmark står over for en stor og vigtig opgave med at fremme tekniske og digitale kompetencer i befolkningen - det er samtidig forudsætningen for, at erhvervslivet kan skabe ny vækst nu og i en digital fremtid. Her må private og offentlige aktører arbejde sammen i nye partnerskaber og inspirere hinanden, hvis kompetenceløftet skal lykkes. Derfor er Teknologipagten et helt afgørende initiativ, og jeg glæder mig til at stå i spidsen for arbejdet fremover," siger han i en pressemeddelelse.

Formelt skydes Teknologipagten i gang i næste uge og målet med pagten er at øge antallet af unge med en STEM-uddanelse med 10.000. Betegnelsen STEM er en forkortelse af de engelske ord 'science', 'technology', 'engineering' og 'mathematics'.

Ifølge pressemeddelelsen kræver lidt over hver fjerde opslåede stilling i den private sektor kompetencer inden for STEM.

Ministre skyder Teknologipagten i gang i næste uge

Erhvervsminister åbner for flere penge til fremtidens digitale strategi 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs