ITWatch

Regeringen nedsætter råd i forbindelse med teknologipagt

Netcompany-bossen André Rogaczewski skal sidde for bordenden i et råd, som er blevet nedsat af regeringen i forbindelse med Teknologipagten. Råddet består samlet af 13 medlemmer.

Foto: PR/Netcompany

Regeringen har udpeget 13 medlemmer til et råd, der skal sikre, at man kommer i mål med ambitionerne i Teknologipagten om at få flere til at læse STEM-uddannelser.

Netcompanys adm. direktør André Rogaczewski er udpeget som formand.

"Danmark står over for en stor og vigtig opgave med at fremme tekniske og digitale kompetencer i befolkningen - det er samtidig forudsætningen for, at erhvervslivet kan skabe ny vækst nu og i en digital fremtid. Her må private og offentlige aktører arbejde sammen i nye partnerskaber og inspirere hinanden, hvis kompetenceløftet skal lykkes. Derfor er Teknologipagten et helt afgørende initiativ, og jeg glæder mig til at stå i spidsen for arbejdet fremover," siger han i en pressemeddelelse.

Formelt skydes Teknologipagten i gang i næste uge og målet med pagten er at øge antallet af unge med en STEM-uddanelse med 10.000. Betegnelsen STEM er en forkortelse af de engelske ord 'science', 'technology', 'engineering' og 'mathematics'.

Ifølge pressemeddelelsen kræver lidt over hver fjerde opslåede stilling i den private sektor kompetencer inden for STEM.

Ministre skyder Teknologipagten i gang i næste uge

Erhvervsminister åbner for flere penge til fremtidens digitale strategi 

Mere fra ITWatch

TDC-netværk kører igen

Et længerevarende nedbrud lammede torsdag kunder på TDC Nets mobilnetværk - samt kunder fra andre teleselskaber, der ikke kunne komme i kontakt med TDC-kunder. Nu fungerer det igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs