ITWatch

Anklager affejer forsvarets argumenter i stor bestikkelsessag

Om andre har rejst godt, spist godt eller inviteret koner med på tur er irrelevant i Atea-sag, siger anklager.

Det er anklagemyndighedens dag i Retten i Glostrup i den store bestikkelsessag mod tidligere topfolk i it-firmaet Atea og Region Sjælland. 

Under sin procedure går specialanklager Jørn Thostrup fra Bagmandspolitiet i kødet på forsvarernes argumenter.

Sagen handler om en række luksuriøse rejser til blandt andet Dubai og Las Vegas samt dyre restaurantbesøg med deltagelse af topfolk i Atea og flere tidligere chefer i Region Sjælland med ansvar for it.

"Der har været fremlagt eksempler på rejser fra regionspolitikere, folketingsmedlemmer og hos Nationalbanken. Men det ændrer ikke på forudsætningerne i sagen, som vi har fremlagt," siger Jørn Thostrup.

Forsvaret har i løbet af sagen fremlagt en række eksempler på blandt andre regionsrådspolitikere, der har været inviteret til Folkemødet på Bornholm, til middage eller haft deres hustruer med til arrangementer.

Der er ligeledes blevet fremlagt historier fra dagspressen, hvor andres luksuriøse ture og middage er beskrevet.

"Sager fra avisartikler har ikke nogen relevans for denne her sag. Vi skal vurdere den sag, der er foran os i dag," siger Jørn Thostrup.

En del af sagen handler om, hvem der ejede de penge, der er brugt til rejser og middage. Pengene kom fra Region Sjælland og var sat ind på en konto hos Atea.

Derfor er der argumenteret for, at man ikke kan blive bestukket med sine egne penge.

"Anklagemyndigheden gør gældende, at pengene tilhørte regionen. Anklagen består i, at de tiltalte har brugt regionens midler til egne formål," siger Jørn Thostrup.

"De offentligt ansatte blev bestukket med regionens egne midler, men det var de ansatte i Atea, der gjorde det muligt."

"Resultatet er det samme, uanset om Atea betalte direkte eller via regionens konto. Der blev ydet og modtaget bestikkelse," siger anklageren.

Efterfølgende gennemgår anklageren telefonsamtaler og mails mellem de sigtede, hvor de eksplicit taler om, hvordan der skal ydes økonomisk støtte for hjælp til at vinde kontrakter.

Anklager og forsvarer mundhugges i stor bestikkelsessag

Anklager i Atea-sag: De kunne ikke stå for fristelsen

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs