ITWatch

Danmarks it-ambassadør: Tech-giganter vil gerne tage ansvar

Virksomheder i teknologisektoren vil gerne vise samfundsansvar, lyder det fra Danmarks tech-ambassadør Casper Klynge.

Foto: Udenrigsministeriet

Facebook og Google er grundlæggende født på samme vestlige værdier, som Danmark står på, og derfor er den danske tech-ambassadør fortrøstningsfuld i forhold til at få virksomhederne til at samarbejde mere med offentlige myndigheder om at bekæmpe eksempelvis fake news.

Det siger Casper Klynge til Jyllands-Posten.

"Vi har set Facebook ændre i algoritmerne, og Youtube bruge flere ressourcer på at fjerne indhold. Vi er ikke i mål, men det hjælper, at vi tager dialogen med selskaberne. De vil gerne vise samfundsansvar. Jeg tror også, det har øget deres åbenhed, at de f.eks. har oplevet platforme og netværk blive brugt til spredning af oplysninger om, hvordan man fremstiller bomber og radikalisering. Vi har også set påvirkninger af demokratiske valg. Det har gjort stort indtryk også på virksomhederne selv," forklarer ambassadøren.

EU-Kommissionen ventes at præsentere et samlet udspil mod disinformation i slutningen af april.

Danmarks it-ambassadør kæmper for at sparke døre ind hos visse tech-giganter

Techambassadør trækker spioner og giganter til Odense 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs