ITWatch

Hvilshøj: De færreste har overblik over konsekvenserne af data-samkørsel

Regeringens ønske om at indsamle personlige data om børnefamilier gør direktør for Dansk IT, Rikke Hvilshøj, utryg. Det kan underminere tilliden til den offentlige sektor, mener hun.

Samkørsel af børnefamiliers data skal gøre det muligt for myndighederne at opfange faresignaler og sætte ind over for socialt udsatte børn.

Det er kernen i et lovforslag fra regeringen, men ønsket om at samkøre data skaber bekymring hos direktør for Dansk IT, Rikke Hvilshøj. Det skriver Berlingske.

"Det er de færreste, der har overblikket over, hvad konsekvensen er, når man samkører data på denne måde. Det er fint nok, at vi bruger data til at identificere, hvilke grupper i befolkningen, der har størst risiko for at få kræft, men det her er det, man kalder personal profiling, og det har altså ret vidtgående konsekvenser," siger Rikke Hvilshøj til Berlingske.

Hun peger samtidig på, at tilliden til det offentlige risikerer at lide knæk, hvis borgerne mister overblikket over, hvilke data der bliver indsamlet og samkørt.

Dansk IT har fundet sin nye formand 

Dansk IT får ny kommunikationschef 

It-folk passer bedre på private data end den 'almindelige dansker' 

Mere fra ITWatch

Klumme: Har corona skabt en ny guldalder for innovation?

Hvad kan vi lære af covid-19-pandemien, når det gælder virksomheders innovationskraft – og sammenhængen med bæredygtighed, diversitet, ledelse og måder at arbejde sammen på? Det forsøger Peter Juul Jørgensen fra Lenovo at svare på i denne klumme.

NNIT-topchef: Mine ambitioner er højere

Pär Fors’ første halve år som direktør i NNIT har været præget af flere udskiftninger i topledelsen og faldende indtægter. Den nye direktør er kun mildt tilfreds og forventer bedre resultater i den kommende tid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs