ITWatch

Regering og erhvervsliv går sammen om digital indsats

Danmark skal stå skarpt i den nye, digitale virkelighed. Derfor er der skabt en såkaldt "Digital Hub Denmark".

Regeringen vil have, at Danmark skal være foran på de tre områder kunstig intelligens, internet of things og big data. Derfor præsenterer regeringen tirsdag en ny, digital vækstplan.

En af hovedpunkterne i planen er en sammenslutning af erhvervslivet, det offentlige og uddannelsesinstitutioner kaldet "Digital Hub Denmark".

"Vores mål er, at vi skal være first in class i Europa på disse tre områder, men det er vi ikke i dag. Vi vil skabe et stærkere tech-miljø i Danmark og sikre virksomhederne adgang til kompetencer og førende viden inden for de tre områder, så virksomhederne herhjemme får viden. Men også for at gøre det attraktivt at placere sig i Danmark," siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til Berlingske Business.

Ifølge Berlingske vil regeringen afsætte 20 millioner kroner i 2018 og herefter 25 millioner kroner om året til at skabe "Digital Hub Denmark". Andre aktører som eksempelvis brancheforeningen Finans Danmark skyder også penge i projektet.

Hovedopgaverne for indsatsen er at koordinere samarbejde mellem deltagerne, forske i nye teknologier, styrke adgang til viden og eksperter for selskaber og markedsføring af Danmark på området.

"Data er simpelthen det nye guld, og her vil vi komme med forskellige initiativer, så det bliver muligt for private virksomheder at bruge offentlige data på en helt anden måde. Men også så private virksomheder kan bruge deres data på nye måder. Vi har en guldmine på dette område," siger Brian Mikkelsen til Business.

Hos Finans Danmark, der repræsenterer finanssektoren, ser man frem til arbejdet.

"Vi lever allerede i et af verdens mest digitale samfund. Men hvis vi skal få fuldt udbytte af vores viden og drage nytte af nye teknologier som Big Data, kunstig intelligens og Internet of Things, så er det vigtigt, at vi arbejder på tværs af sektorer, virksomheder og offentlige institutioner," skriver direktør i Finans Danmark Ulrik Nødgaard i en pressemeddelelse.

 

/ritzau/

Minister: Det er virksomhedernes opgave at få dette til at lykkes

Teknologipagt skal sikre flere hænder med digitale færdigheder 

Mere fra ITWatch

Devoteam-boss udvider sin direktørpost

Devoteams Søren Nielsen overtager posten som øverste chef for selskabets management-forretning efter den nuværende partner stopper. Dermed får han et endnu større ansvarsområde under sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs