ITB: Mangel på kvinder i it-branchen koster talenter

It-branchen skal blive bedre til at rekruttere kvinder for at få bragt alle talenter i spil. Det vil samtidig give større diversitet i produkterne, mener Mette Lundberg fra ITB.
Mette Lundberg er direktør for politik og kommunikation hos brancheforeningen IT-Branchen.
Mette Lundberg er direktør for politik og kommunikation hos brancheforeningen IT-Branchen.

Knap hver fjerde medarbejder i it-branchen er kvinder – og det tal inkluderer også HR- og administrations ansatte i it-selskaberne. Den skæve kønsfordeling er et problem for branchen.

Det fortæller Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation hos brancheforeningen IT-Branchen, til Ingeniørforeningens IDA’s teknologipodcast Techtopia.

"Det er et problem, fordi vi i it-branchen akut mangler arbejdskraft. Det er sådan, at hver tredje af vores medlemsvirksomheder helt må opgive at besætte stillinger. I 2030 viser regeringens fremskrivning, at vi kommer til at mangle 19.000 it-folk. Det er specialisterne, men dertil kommer alle de avancerede brugere. Det betyder, at vi har brug for at få bragt alle talenter i spil," siger Mette Lundberg til Techtopia.

Hun peger samtidig på, at det vil skabe større diversitet i it-selskabernes tjenester og produktportefølje, hvis de ikke primært blev udviklet af hvide mænd i 20'erne i Californien.

Venstre: Begrænsninger af udenlandsk arbejdskraft er en hæmsko for væksten 

Medarbejdermangel i fokus ved DI Digitals nytårskur 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også