ITWatch

ITB: Mangel på kvinder i it-branchen koster talenter

It-branchen skal blive bedre til at rekruttere kvinder for at få bragt alle talenter i spil. Det vil samtidig give større diversitet i produkterne, mener Mette Lundberg fra ITB.

Mette Lundberg er direktør for politik og kommunikation hos brancheforeningen IT-Branchen.

Knap hver fjerde medarbejder i it-branchen er kvinder – og det tal inkluderer også HR- og administrations ansatte i it-selskaberne. Den skæve kønsfordeling er et problem for branchen.

Det fortæller Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation hos brancheforeningen IT-Branchen, til Ingeniørforeningens IDA’s teknologipodcast Techtopia.

"Det er et problem, fordi vi i it-branchen akut mangler arbejdskraft. Det er sådan, at hver tredje af vores medlemsvirksomheder helt må opgive at besætte stillinger. I 2030 viser regeringens fremskrivning, at vi kommer til at mangle 19.000 it-folk. Det er specialisterne, men dertil kommer alle de avancerede brugere. Det betyder, at vi har brug for at få bragt alle talenter i spil," siger Mette Lundberg til Techtopia.

Hun peger samtidig på, at det vil skabe større diversitet i it-selskabernes tjenester og produktportefølje, hvis de ikke primært blev udviklet af hvide mænd i 20'erne i Californien.

Venstre: Begrænsninger af udenlandsk arbejdskraft er en hæmsko for væksten

Medarbejdermangel i fokus ved DI Digitals nytårskur

Forsiden lige nu

Dansk konsulenthus retter blikket mod Hamborg

Den tyske storby Hamborg bliver næste destination, hvor konsulenthuset Kraftvaerk vil åbne kontor. Det kommer til at ske i løbet af 2018, forventer direktør. Dermed bliver Tyskland femte land i rækken for det danske selskab.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger