ITWatch

Datacenter: Regler og afgifter er hæmsko for investering

Datacentret Interxion er klar til yderligere investeringer i bedre udnyttelse af overskudsvarme, men området er et afgiftsvildnis, mener adm. direktør Peder Bank.

Peder Bank, adm. direktør i Interxion. | Foto: PR/Interxion

Det er dyrt at få en grønnere profil kan adm. direktør for datacentret Interxion Peder Bank konstatere. Han ønsker at udnytte datacentret overskudsvarme bedre, men området er præget af uigennemskuelig regler og afgifter. Det skriver Børsen.

Derfor er Interxion nødt til at bruge store summer på dyre konsulenter for at sikre sig, at økonomien i projektet holder vand.

"Vi skal have 25 mio. kr. op af lommen. Og det gør vi ikke, medmindre vi kan se, at pengene kommer hjem igen. Det skal ikke give samme afkast som alt muligt andet. Men helt filantropiske er vi ikke," siger Peder Bank til Børsen.

Han peger på, at datacentret på grund af de nuværende regler blot lukker sin overskudsvarme ud i luften.

Halverede elafgifter åbner for flere datacentre 

Interxion lægger fiber til Frankfurt-cloud: "Vores fornemste opgave" 

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs