ITWatch

Ny regionsformand vil følge sundhedsplatformen tæt

På fredag sætter Region Sjælland gang i Sundhedsplatformen, og den skal følges indgående, siger ny socialdemokratisk formand. SF krævede den udskudt, men er udenfor konstitueringen.

Genrefoto
Foto: Mikkel Berg Pedersen

Der skal afsættes et styringsudvalg, der skal følge idriftsættelsen af Sundhedsplatformen tæt i Region Sjælland. Efter planen skal det ske fredag, hvor regionen til trods for advarsler og massiv politisk diskussion sætter den omdiskuterede it-platform i drift.

Det skriver SN.dk

Efter fire timers konstitueringsmøde er socialdemokraternes Heino Knudsen ny formand for regionen, støttet af en umage alliance bestående af Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Liberal Alliance.

De fire partier har besluttet, at der "skal nedsættes et politisk styringsudvalg, der skal følge igangsætningen af Sundhedsplatformen i det sjællandske sundhedsvæsen tæt," skriver mediet.

De radikale havde som krav op til forhandlingerne, at Sundhedsplatformen skulle sættes på pause efter erfaringerne fra Region Hovedstaden

De radikales Tina Boel sagde op til valget til DR Sjælland:

"Sundhedsplatformen giver stadig så mange problemer i hovedstaden, at Region Sjælland bør stoppe og udskyde sundhedsplatformen."

Men det fik hun ikke gennemført. Men de radikale har ikke den store tiltro til det bagland, der sikrer S formandsstolen. Det siger de Radikales Anne Møller Ronex efter forhandlingerne:

"Det, vi fik forelagt, var for ukonkret og for lidt gennemarbejdet. Og den konstellation, det er dannet flertal ud fra, er en kop te, der vist taler for sig selv. Det kunne vi ikke se os selv i," sagde Anne Møller Ronex til SN.

Genvalg til regionsformand trods kritik af Sundhedsplatformen

Overlæger: Regionsledelsen skyder problemer med it-system til hjørne

Nu skal Rigsrevisionen kulegrave sundhedsplatformen

Ny direktør skal tale lægernes sag i indførsel af Sundhedsplatformen

Forsiden lige nu

Ny Visma-direktør i Danmark skal tegne de store linjer

34-årige Mads Rebsdorf overtager tøjlerne i Vismas danske SMB-division og dermed E-conomic- og Software-forretningerne. Opgaven er ikke at gøre selskaberne til én forretning, men at styrke dem som ét hele på tværs af produkter og teknologier.

Agillic overtegnet i børsintroduktion

Det danske it-selskab Agillic, som tilbyder digitale salgskampagner til virksomheder, blev overtegnet ved selskabets børsintroduktion på minibørsen Nasdaq First North.

IT-Universitetet modtager rekordmange ansøgninger

IT-Universitetet oplever stor interesse i forhold til ansøgninger fra håbefulde studerende. Hvis antallet af kvote 2-ansøgere tages som udtryk for den samlede interesse, vil universitetet igen i år sætte ansøgerrekord.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger