ITWatch

Mulige Nets-ejere klar på yderligere opkøb

En gruppe kapitalfonde anført af amerikanske Hellman & Friedman har budt 33 mia. kr. for Nets. Til Børsen siger kapitalfondens direktør, at man er klar på at deltage i yderligere konsolidering, hvis man får muligheden. Det skal få Nets bredere ud i Europa.

Foto: /ritzau/Torben Åndahl

Nets, som står bag dankortet, nemid og betalingsservice, har udsigt til at få nye ejere bestående af en gruppe af kapitalfonde, heriblandt amerikanske Hellman & Friedman, som samlet set har budt 33 mia. kr. for betalingsformidleren.

Og hvis ellers handlen går igennem, stopper kapitalfondenes opkøbstogt ikke, forklarer Stefan Götz, der er adm. direktør i Hellman & Friedman, over for Børsen.

Således er han klar på at opkøbe flere spillere på betalingsmarkedet for at gøre Nets stærkere i kampen mod de øvrige betalingsspillere i Europa.

"Vi har tænkt os at rejse nye penge i fremtiden og deltage i konsolideringen, hvis vi får muligheden," siger Stefan Götz til Børsen.

Videre siger han, at "det vil kræve væsentlige investeringer" at reagere på den konsolidering, man har set i betalingsbranchen henover sommeren. Eksempelvis købte amerikanske Vantiv i sommer britiske Worldpay, som tilsammen bliver verdens største leverandør af betalingsservice.

Artiklen er leveret af vores søstermedie FinansWatch.

Kapitalfond-direktør: Bud på Nets er alt for højt 

Kapitalfonds-chef efter tilbud på Nets: Vi skaber afkast ved at accelerere væksten 

Mere fra ITWatch

Tilsyn afviste Lunars køb af norsk bank

Det norske finanstilsyn har sat en foreløbig kæp i hjulet på Lunars planer om at købe den norske bank Instabank. Tilsynet henviser til gennemgang af Lunars ”nuværende finansielle situation samt tilgængelige finansielle ressourcer”. Lunar tror fortsat på køb.

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Legaltech-virksomhed rejser tocifret millionbeløb

Legal Desk, der har udviklet en platform til dokumenthåndtering for private og virksomheder, har rejst 23 mio. kr. i en investeringsrunde ifølge KapitalWatch. Pengene skal hjælpe firmaet med at ekspandere i Norden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs