ITWatch

Mulige Nets-ejere klar på yderligere opkøb

En gruppe kapitalfonde anført af amerikanske Hellman & Friedman har budt 33 mia. kr. for Nets. Til Børsen siger kapitalfondens direktør, at man er klar på at deltage i yderligere konsolidering, hvis man får muligheden. Det skal få Nets bredere ud i Europa.

Foto: /ritzau/Torben Åndahl

Nets, som står bag dankortet, nemid og betalingsservice, har udsigt til at få nye ejere bestående af en gruppe af kapitalfonde, heriblandt amerikanske Hellman & Friedman, som samlet set har budt 33 mia. kr. for betalingsformidleren.

Og hvis ellers handlen går igennem, stopper kapitalfondenes opkøbstogt ikke, forklarer Stefan Götz, der er adm. direktør i Hellman & Friedman, over for Børsen.

Således er han klar på at opkøbe flere spillere på betalingsmarkedet for at gøre Nets stærkere i kampen mod de øvrige betalingsspillere i Europa.

"Vi har tænkt os at rejse nye penge i fremtiden og deltage i konsolideringen, hvis vi får muligheden," siger Stefan Götz til Børsen.

Videre siger han, at "det vil kræve væsentlige investeringer" at reagere på den konsolidering, man har set i betalingsbranchen henover sommeren. Eksempelvis købte amerikanske Vantiv i sommer britiske Worldpay, som tilsammen bliver verdens største leverandør af betalingsservice.

Artiklen er leveret af vores søstermedie FinansWatch.

Kapitalfond-direktør: Bud på Nets er alt for højt 

Kapitalfonds-chef efter tilbud på Nets: Vi skaber afkast ved at accelerere væksten 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs