Nordea Liv lancerer fond til investering i unoterede firmaer

Unoterede selskaber får endnu en investor på banen efter Nordeas pensionsselskab har lanceret deres løsning.
AF RITZAU FINANS

Nordea Liv & Pension lancerer ny fond der skal foretage co-investeringer med kapitalfonde i unoterede virksomheder, over de kommende år.

Det skriver Børsen.

Den nye fond bliver på omkring 1,5 mia. kr, hvor pensionsselskabet står for halvdelen. Den anden halvdel skal findes i andre afdelinger af Nordea-koncernen samt en mindre pensionskasse i Danmark.

Ifølge Anders Schelde der er investeringsdirektør i Nordea Liv & Pension, er denne fond kun begyndelsen på pensionsselskabets investeringer sammen med kapitalfonde.

"Det skal blive større. Det her skal investeres over to år, og så er tanken, at vi følger op med yderligere en fond og yderligere en fond, så vi kommer op på 25 pct. af vores investeringer i kapitalfonde," siger Anders Schelde, til Børsen.

Der er ifølge Anders Schelde mange fordele ved co-investeringer, hvor pensionskæmpen investerer sammen med kapitalfonde og ikke i direkte dem. Blandt andet kan omkostningerne reduceres markant, og virksomheden får mulighed for at oprette en intern afdeling, der kan investere penge i ikke-børsnoterede virksomheder.

Nordea Liv & Pension har valgt at samarbejde med en af verdens største investorer i kapitalfonde, den hollandske kapitalforvalter Alpinvest.

På grund af den nye samarbejdspartners store netværk og mangeårige erfaring, forventer Anders Schelde et årligt afkast efter omkostninger, på 12-14 pct.

/ritzau/FINANS

Danske kapitalfonde på jagt efter it-selskaber 

Købsinteresse for Nets ligner TDC-sagen 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Magnus Møller

Ib Kunøe forlader formandsposten i Atea